use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Σπανακόπιτα με Viofast

Μία αλμυρή πίτα με φρέσκο σπανάκι και Viofast τριμμένο. Ένα νόστιμο πιάτο για απολαύσετε στο μεσημεριανό ή το δείπνο σας.

Μία αλμυρή πίτα με φρέσκο σπανάκι και Viofast τριμμένο. Ένα νόστιμο πιάτο για απολαύσετε στο μεσημεριανό ή το δείπνο σας.

    recipe image Σπανακόπιτα με Viofast
    • 500 γρ. Viofast τριμμένο
    • 1 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
    • 1 κουτί φύλλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
    • 3 πράσα ψιλοκομμένα
    • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • ελαιόλαδο
    • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • αλάτι
    • πιπέρι
    1. Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το τριμμένο Viofast, τα πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
    2. Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά.
    3. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετούμε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το καθένα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
    4. Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την γέμιση, αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο.
    5. Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μη φουσκώσει η πίτα μας.
    6. Τη βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180⁰C για 30 λεπτά.