Σπανακόπιτα με Viofast
Μία αλμυρή πίτα με φρέσκο σπανάκι και Viofast τριμμένο. Ένα νόστιμο πιάτο για απολαύσετε στο μεσημεριανό ή το δείπνο σας.
Μία αλμυρή πίτα με φρέσκο σπανάκι και Viofast τριμμένο. Ένα νόστιμο πιάτο για απολαύσετε στο μεσημεριανό ή το δείπνο σας.

- 500 γρ. Viofast τριμμένο
- 1 κιλό φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κουτί φύλλο κρούστας έτοιμο για αλμυρές πίτες
- 3 πράσα ψιλοκομμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- αλάτι
- πιπέρι
- Σε ένα μπολ βάζουμε το σπανάκι, το τριμμένο Viofast, τα πράσο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αλάτι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Ύστερα βάζουμε και το αλεύρι για να απορροφήσει τα υγρά.
- Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί και τοποθετούμε 4-5 φύλλα κρούστας στον πάτο του ταψιού και ανάμεσα από το καθένα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Στο κέντρο βάζουμε όλη τη γέμιση μας και ξαναβάζουμε άλλα 4-5 φύλλα κρούστας πάνω από την γέμιση, αλείφοντας ένα ένα τα φύλλα με λίγο ελαιόλαδο.
- Όταν τελειώσουμε κάνουμε με το μαχαίρι 3 χαρακιές πάνω στα τελευταία φύλλα για να μη φουσκώσει η πίτα μας.
- Τη βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180⁰C για 30 λεπτά.