Ρολά με μανιτάρια και Viofast
Αυτά τα ρολά είναι η ιδανική επιλογή για συνοδευτικό ή σνακ, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και υφής.
Αυτά τα ρολά είναι η ιδανική επιλογή για συνοδευτικό ή σνακ, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και υφής.
ServingsΜερίδες 12

- 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. χλιαρό νερό
- 1 φακελάκι μαγιά 9 γρ.
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 6 φέτες Viofast
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
- 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
- φρέσκια ρίγανη
- λευκό σουσάμι
- Στα 200 γρ. νερό προσθέτω την ζάχαρη κ την μαγιά κ αφήνω το μείγμα για 10’.
- Μετά στα 100 γρ. νερό προσθέτω το αλάτι. Στο μείγμα της μαγιάς προσθέτω το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύω κ κατόπιν ρίχνω το αλατόνερο. Ανακατεύω ξανά.
- Θα προκύψει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Την βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 50⁰C για 75′ ώστε να φουσκώσει.
- Ανοίγουμε με πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
- Την ώρα που φουσκώνει η ζύμη, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα μανιτάρια με το λάδι, τα αλατοπιπερώνω, βάζω ρίγανη κ σκόνη σκόρδου κ τα σοτάρω. Αφήνω να κρυώσουν.
- Απλώνω στο ζυμάρι την μουστάρδα, πασπαλίζω με ρίγανη, βάζω τα μανιτάρια κ το τυρί. Τυλίγω την ζύμη (από την μεγάλη πλευρά) σε ρολό κ την κόβω σε κομμάτια πάχους 2cm με πριονωτό μαχαίρι.
- Τα ξαπλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφω με γάλα με ένα πινέλο, πασπαλίζω με σουσάμι κ τα βάζω για 20’ στον φούρνο στους 50⁰C να φουσκώσουν λίγο.
- Κατόπιν τα ψήνω στους 200⁰C για 25′ ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Αν σας μείνουν, φυλάξτε τα σε ταπεράκι.