use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Ρολά με μανιτάρια και Viofast

Αυτά τα ρολά είναι η ιδανική επιλογή για συνοδευτικό ή σνακ, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και υφής.

Αυτά τα ρολά είναι η ιδανική επιλογή για συνοδευτικό ή σνακ, προσφέροντας έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσης και υφής.

  • ServingsΜερίδες 12
recipe image Ρολά με μανιτάρια και Viofast
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 300 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά 9 γρ.
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο μανιτάρι πορτομπέλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 6 φέτες Viofast
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. αλάτι και πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • λευκό σουσάμι
  1. Στα 200 γρ. νερό προσθέτω την ζάχαρη κ την μαγιά κ αφήνω το μείγμα για 10’.
  2. Μετά στα 100 γρ. νερό προσθέτω το αλάτι. Στο μείγμα της μαγιάς προσθέτω το αλεύρι σταδιακά, ανακατεύω κ κατόπιν ρίχνω το αλατόνερο. Ανακατεύω ξανά.
  3. Θα προκύψει μια εύπλαστη μαλακή ζύμη. Την βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στους 50⁰C για 75′ ώστε να φουσκώσει.
  4. Ανοίγουμε με πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια την ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα.
  5. Την ώρα που φουσκώνει η ζύμη, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα μανιτάρια με το λάδι, τα αλατοπιπερώνω, βάζω ρίγανη κ σκόνη σκόρδου κ τα σοτάρω. Αφήνω να κρυώσουν.
  6. Απλώνω στο ζυμάρι την μουστάρδα, πασπαλίζω με ρίγανη, βάζω τα μανιτάρια κ το τυρί. Τυλίγω την ζύμη (από την μεγάλη πλευρά) σε ρολό κ την κόβω σε κομμάτια πάχους 2cm με πριονωτό μαχαίρι.
  7. Τα ξαπλώνω σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τα αλείφω με γάλα με ένα πινέλο, πασπαλίζω με σουσάμι κ τα βάζω για 20’ στον φούρνο στους 50⁰C να φουσκώσουν λίγο.
  8. Κατόπιν τα ψήνω στους 200⁰C για 25′ ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Αν σας μείνουν, φυλάξτε τα σε ταπεράκι.