Νηστίσιμοι χορτοκεφτέδες με Viofast με λιγότερο αλάτι
Χορτοκεφτέδες με σπανάκι και Viofast με λιγότερο αλάτι, ψημένοι στο φούρνο ή το τηγάνι. Ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.
Χορτοκεφτέδες με σπανάκι και Viofast με λιγότερο αλάτι, ψημένοι στο φούρνο ή το τηγάνι. Ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

- 300 γρ. Viofast με λιγότερο αλάτι
- 800 γρ. χόρτα εποχής πλυμένα και καθαρισμένα
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- λίγο καλαμποκάλευρο
- λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος για περίπου 15’ για να βγάλουν τα υγρά τους.
- Έπειτα τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν όσα περισσότερα υγρά μπορούμε.
- Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το τριμμένο Viofast με λιγότερο αλάτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια γέμιση που να πλάθεται.
- Πλάθουμε όλους τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος και «πλακουτσωτούς» για να ψηθούν καλά και στο κέντρο τους.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφού αλευρώσουμε ελαφρά τους κεφτέδες τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
- Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν και σερβίρουμε.