use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Νηστίσιμοι χορτοκεφτέδες με Viofast με λιγότερο αλάτι

Χορτοκεφτέδες με σπανάκι και Viofast με λιγότερο αλάτι, ψημένοι στο φούρνο ή το τηγάνι. Ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

Χορτοκεφτέδες με σπανάκι και Viofast με λιγότερο αλάτι, ψημένοι στο φούρνο ή το τηγάνι. Ιδανική επιλογή για ορεκτικό ή κυρίως γεύμα.

    recipe image Νηστίσιμοι χορτοκεφτέδες με Viofast με λιγότερο αλάτι
    • 300 γρ. Viofast με λιγότερο αλάτι
    • 800 γρ. χόρτα εποχής πλυμένα και καθαρισμένα
    • 1 πράσο ψιλοκομμένο
    • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
    • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • λίγο καλαμποκάλευρο
    • λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • ελαιόλαδο
    • αλάτι
    • πιπέρι
    1. Πλένουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα χόρτα, τα πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό σκεύος για περίπου 15’ για να βγάλουν τα υγρά τους.
    2. Έπειτα τα πιέζουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν όσα περισσότερα υγρά μπορούμε.
    3. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, το τριμμένο Viofast με λιγότερο αλάτι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ξερό κρεμμύδι, τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
    4. Προσθέτουμε σιγά σιγά καλαμποκάλευρο ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια γέμιση που να πλάθεται.
    5. Πλάθουμε όλους τους κεφτέδες σε μέτριο μέγεθος και «πλακουτσωτούς» για να ψηθούν καλά και στο κέντρο τους.
    6. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και αφού αλευρώσουμε ελαφρά τους κεφτέδες τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
    7. Τους βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν και σερβίρουμε.